Lokasi Sekarang

Blue JasmineSPECIAL OFFER
Makanan di Blue JasmineMAKANAN
Suasana di Blue JasmineSUASANA
Menu Blue JasmineMENU
Foto Blue Jasmine lainnyaSEMUA FOTO

Blue Jasmine

4.3 / 5(11)
(27)
Mayestik
Makanan
4.2
Pelayanan
4
Suasana
4.2
Tutup11.00 - 22.00 (Sab)
JAM BUKA
TELEPON
PETUNJUK ARAH
BERI ULASAN
SIMPAN

Detail Restoran - Blue Jasmine

Kisaran Harga
$$$ • Rp200.000 – 500.000/orang
Masakan
Asia, Peranakan, Indonesia, Sup, Nasi, Daging, Kepiting
Batasan Makanan
Sedia Makanan Halal
Tipe Restoran
Bar & Lounge, Casual Dining

Info Tambahan

  • Smoking
  • WiFi
  • Kursi Bayi
  • Terima Kartu Kredit
  • Alkohol Tersedia
  • Takeaway
  • Terima Reservasi

Penawaran Spesial dari Blue Jasmine

Blue Jasmine
Rp200.000 Voucher
Mayestik
Rp 200.000
Rp 170.000
Sudah dipesan 14 orang

Ulasan Tentang Blue Jasmine

James L.

5

Blue Jasmine Appetizer: Salad Buah Manado.Price : 55k Entree 1: Salmon Saus Laksa. Price : 175k Entree 2: Steak Sirloin with Sambal Matah. Price : 175k Entree 3: Oseng Bunga Pepaya Ikan Teri. Price: 55k  Drinks : Coconut Lime Mojito. Price: 50k Dessert: Es Shanghai. Price: 45k  tl;dr: Gold Table Group's flagship peranakan style cuisine. A luxurious dining experience that's actually relaxing.   *Ambience*  Located in The Maja, you'd probably not realize that there's actually a fine dining restaurant here, unless you're an employee of EV Hive. Not your regular high-end Indonesian restaurant, Blue Jasmine serves cuisines that is best described as Peranakan. The restaurant is split into 2 dining areas (indoor and outdoor) and both are top-notch in giving customers a satisfactory dining experience. The indoor section is decorated in a style that's clearly colonial-style. However, the British colonial style, not the Dutch.  As recommended by my host, we decided to enjoy our meal in the outdoor section of the restaurant. The vertical garden is the main attraction here and despite it being open-air, it's actually still indoors. So, it's not going to be a humid and smog-filled experience.  *Appetizers* Started off with the Manadonese salad that's masterfully garnished with edible flowers. Simple flavors and a great way to begin my dining experience. *Entrees* 3 more entrees came in and I thought all of them were amazing. The Australian sirloin was grilled to perfection and the zesty and mildly hot Sambal Matah gives a vibrant overall taste. The Salmon was slightly overcooked on the outer layer, but the flavor of the laksa sauce really compensated for it. This delicious laksa sauce is nothing similar to the ones you get in Singapore/Malaysia. More of a curry-like consistency and I find it hard to pinpoint the flavor profile here. "Fusion" is the best word I can think of right now. Another favorite vegetable dish here is the Oseng Teri Bunga Pepaya (Sauteed papaya flowers and anchovies). One of the unique vegetables that you'd only get in Indonesia, Blue Jasmine managed to minimize the bitterness that's associated with the dish, making it a palatable dish that will not turn off customers that have yet to try this dish. *Drink* The Coconut Lime Mojito here is not alcoholic, to start off. However, it's such a refreshing beverage that complements very well with the cuisine you're enjoying in Blue Jasmine. Most of the food in Blue Jasmine isn't overly sweetened like many Indonesian food/American food, so there's no need to overcompensate on the sweetness of their coconut lime mojito. *Dessert* Once again, this dessert is sweet to a reasonable extent. What's unique about this typical Indonesian dessert? They actually don't use your cheap cocopandan syrup, but instead use a homemade cocopandan gelato! You get a slightly creamier consistency and a less artificial taste compared to the syrup version.  *Overall verdict* There are plenty of expensive restaurants in Jakarta. Some are expensive due to its ambience. Some are expensive due to the cuisine type (eg. European, Japanese, Korean). Some are expensive due to the ingredients (seafood,wagyu beef). However, Blue Jasmine clearly has paid attention to all aspects that create a great restaurant (ambience,flavor,quality of ingredients, service, price). A undeniably pleasant and satisfactory experience.

10 Sep 2018

Helwa S.

1

Aneh sih ini resto. Di details ga ditulisin wajib reservasi. Pas sampe sana belum reservasi karna menggunakan voucher, terus ditolak vouchernya karna harus h-1 belinya. Tolong dikasih details yg jelas kalau buat t&c. Karena di resto lain ga dibedain tuh sama engga.

18 Agu 2018

Fanny

5

Resto ini cenderung mengarah ke fusion Indonesian food & konsep tempat nya sendiri bertema Dutch colonial. Tapi di bagian luar nya ada indoor garden. Di dinding nya ada banyak tanaman & ada kolam jg. Tempat nya cozy bgt & cocok buat kalian yg ga suka tempat panas tapi pengen ngerasain sensasi makan di alam terbuka. Awalnya pas tau menu pesenan nya fusion Indonesian food aku sempet takut rasa makanan nya terlalu strong. Kebetulan aku tipe org yg ga tahan sm makanan yg bumbu nya terlalu strong & bisa langsung sakit tenggorokan. Untung nya semua makanan disini rasa nya cukup kuat tapi ga overpower karena banyak tamu nya yg expatriat, jadi otomatis rasa disesuaikan. Yang aku coba : 1. Salmon Saus Laksa (175k) 1Ada saus laksa & tahu goreng juga yg rasanya enak. Aku juga makan kulit salmon crispy nya. Awalnya aku kira bakal amis mengingat kulit ikan biasanya amis. Diluar dugaan ini sama sekali ga amis & rasanya nagih. Saus laksa nya cenderung kental, tapi cocok sama salmon nya. 2. Sirloin Sambal Matah (175k) Sebelumnya coba wagyu sambal matah di salah 1 resto yg 1 grup sama resto ini. Yang sirloin ga kalah enak. Daging nya tetap empuk karena pake sirloin aussie. Sambal matah nya juga ga pedes. Kalo disini kentang nya dibuat jadi sejenis perkedel, tapi tetap enak. Tingkat kelembekan kentang untuk perkedel nya pas & bumbu nya juga ok. 3. Oseng Teri Bunga Pepaya (55k) Biasanya aku ga terlalu suka sayur yg kurang lazim menurutku. Tapi ternyata ini enak. Bunga pepaya nya ga lembek & cenderung garing. Teri nya ngebuat rasa bunga pepaya nya makin enak. Jadi nya asin gurih gitu. 4. Es Shanghai (45k) Es shanghai disini pake sejenis es krim gelato gitu, tapi tetep ada topping kayak es shanghai. Ini rasanya cenderung manis walaupun ga sampe berlebihan. Cocok buat kalian yg pengen makan es yg manis, tapi ga mau yg manis nya berlebihan. 5.  Dr. Green Burst (50k) Ini juga enak banget. Rasa nya fresh & gula nya jg ga banyak. Sebelumnya pernah makan jus sayur di salah 1 resto & sempet anti gara-gara rasa manisnya gila. Tapi  yg disini manis nya pas. Aku suka banget. 6. Manadonese Fruit Salad Topping nya banyak keju. Trus buah nya fresh gitu. Edible fruit nya jg ok. Recommended buat kalian yg pexinta keju. Btw salah 1 kelebihan resto ini,minyak nya pun pakai VCO. Jadi ga perlu takut kolestrol. Oh ya pelayanan nya juga bagus. Pelayan nya bahkan senyum saat angkat piring kita & piring kotor yg diangkat diganti tanpa diminta.

25 Jul 2018

LIHAT SEMUA ULASAN

Lokasi Restoran

Lihat peta

Blue Jasmine

The Maja, Jl. Kyai Maja No. 39, Jakarta, Indonesia